Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hvad har spedalskhed og marathon med hinanden at gøre?

Abeda Khatun

Abeda Khatun var 56 år og boede i en landsby i det nordlige Bangladesh. Diagnosen spedalskhed ændrede hendes liv totalt. Omgivelserne inkl. familien reagerede stærkt på sygdommen ved at udelukke hende fra fællesskabet, forsøge at udstøde hende fra familien og fordrive hende fra landsbyen. Hun mistede dermed grundlaget for at forsørge sin familie, når hun nu hverken kunne arbejde eller leve i fællesskabet.

Da hun fik diagnosen, blev hun henvist til spedalskhedshospitalet i Nilphamari, som er bygget og drevet i et samarbejde mellem Spedalskhedsmissionen i flere lande. Her fik hun behandling, og efter to år var hun helbredt.

 

Håbet svigter aldrig…

Glad løber Klaus med medaljen i lørdags den 18/666.Gennem den lokale selvhjælpsgruppe i landsbyen, fik hun langsomt sit liv tilbage. Landsbyens beboere fik hjælp til at forstå sygdommen og konsekvenserne af stigmatiseringen. Og via selvhjælpsgruppen fik hun også et lån til køb af et lille stykke landbrugsjord, hvor hun kunne dyrke kartofler og dermed tjene lidt penge.

Nu har hun for længst betalt lånet tilbage, så andre kan få glæde af et lån. Og hun har mangedoblet sit jordareal så hun nu har en blomstrende forretning med landbrugsprodukter – og frem for alt: Hun er igen i stand til at leve et normalt liv og forsørge sin familie.

Abeda Khatun er blot én blandt mange. Hun er en af de heldige, der fik hjælp og senere mulighed for at genetablere sin tilværelse gennem hjælp og støtte fra projektet.

Aabenraa Bjergmarathon

Den 18. juni løb jeg  “Aabenraa Bjergmarathon” – i tiden 3 timer, 58 minutter og 26 sekunder – mit ottende siden det første Marathon i Hamburg maj 2014. Folk spørger mig: “Hvordan kan du være så tosset frivilligt at løbe 42,195 kilometer?” Svaret er simpelt: Jeg elsker at løbe!

Til det kommende marathon i Aabenraa kombinerer jeg min kærlighed for løb med min passion for at hjælpe mennesker ramt af spedalskhed!

Det ligger på mit hjerte at hjælpe mennesker som er ramt af spedalskhed til værdighed og et bedre liv – gennem det arbejde som Spedalskhedsmissionen laver i Bangladesh ser jeg det ske!

Vil du hjælpe mig med at hjælpe mennesker ramt af spedalskhed i Bangladesh og andre steder i verden?

Vær min sponsor! Ved at klikke på støt-knappen kan du sponsorere mit maraton-løb – det er op til dig hvad du vil give – mit forslag er at du giver 5, 10 eller 15 kroner pr. kilometer – det ville blive kr. 211, kr. 422 eller kr. 633. Mit ambitiøse mål er  50.000 kr. Det kan synes som en masse, men jeg tror, vi kan opnå dette sammen!

Ethvert beløb være meget værdsat , og hvis du ikke er i stand til at støtte lige nu , ville det være en stor støtte hvis du vil dele budskabet med andre via Facebook, e-mail eller Twitter.

OBS – Du kan kun bruge Dankort – ikke internationale kort som Master, Eurocard osv.

kr. 5 pr. km = 211
kr. 10 pr. km = 422
kr. 15 pr. km = 633
Andet beløb: